Bij het opstellen van een verlanglijstje is het vrij logisch dat gamers verschillende persoonlijke noden hebben. Bij de aankoop van een racestoel of gamestoel ga je niet over één nacht ijs. Je zal rustig moeten nadenken welke racestoel het beste bij je past. Het scala mogelijkheden met opties is haast eindeloos en uiteenlopend. Zo zal je enkele aandachtspunten voor ogen moeten houden: ben je een gamer die dagelijks veel uren spendeert voor de Playstation, een goedkope gamestoel of mag het iets duurder zijn, met of zonder kussens en/of geef je de voorkeur aan ergonomische stoelen. Vergeet niet dat achter een scherm zitten één van de meest afmattende activiteiten is dat iemand kan verrichten. Lange termijn klachten kan je best vermijden. Voorkomen, beter dan te genezen luidt het parool. Op deze pagina over de beste playseats voor je Playstation krijg je een overzicht van de betere recestoelen die nu voorhanden zijn op de markt: Playseat Challenge, Playseat Evolution Zwart en Playseat Evolution Wit.

Kijk vooral naar het ontwerp en materiaal wanneer je een keuze maakt

Om er achter te komen welke gaming stoel of racestoel voor jou het meest geschikt is of om het verschil in prijs beter in te schatten, zal je moeten kijken naar de materiaalkeuze en het design. Het spreekt voor zich dat materialen die duurzaam zijn, een langere houdbaarheidsdatum hebben. Daarnaast speelt de afwerking eveneens een rol: machinaal of helemaal handgemaakt. Hoewel het iets prijziger is in investering, is kwaliteitsvol materiaal op middellange termijn het beste alternatief.

Ergonomie voor je eigen welzijn

Racestoelen zitten de jongste jaren duidelijk in de lift. Met de explosies van verschillende mogelijkheden die je momenteel hebt om uit te kiezen, is het geen sinecure om een keuze te maken van de juiste racestoel. Vooral de ergonomie zal je aankoopbeslissing beïnvloeden als je medische klachten wil vermijden. Omdat men zo vaak en haast dagelijks achter het computer- of gamescherm zit, is de juiste zithouding voor de PS4 heel belangrijk. De oppervlakte onder de steunende ellebogen of rond het achterhoofd, veroorzaakt heel wat wrijvingen. Dit werkt eveneens slijtage in de hand. Duurdere materialen houden dit sowieso langer vol. Het design en ontwerp van een gaming stoel is vaak een mix tussen een modale bureaustoel en een racing stoel. Het bureau en het scherm vervult hier een heel belangrijke rol. Ondanks alles is de racestoel het belangrijkste element om je op je gemak te voelen tijdens het gamen. Van de ene kant het ontwerp dat wordt geleverd, maar ook de aanpasbaarheid van de verschillende elementen. Een goede raad: hou daar rekening mee als je de aanschaf van een racestoel in overweging neemt.

PS4 Playseat: Playseat Challenge

Algemene omschrijving

Wie op jacht is naar de beste Playseats kan niet de Playseat Challenge overslaan. Het is een unieke cockpit om te racen. Met het grote verschilpunt dat de racestoel opvouwbaar is! Omdat het systeem makkelijk op te plooien is, ontstaat er een superklein pakketje dat gewoon onder het bed kan worden geschuifeld of onder een bankstel. Of wat heel makkelijk kan worden opgeborgen in één of andere nabijgelegen kast. Ondanks die unieke wendbaarheid, boet dit helemaal niet in aan de kwaliteit van de racestoel. De Playseat Challenge is in die zin zo ontworpen dat die compatibel is met elke pedalen- of stuurset die momenteel op de markt te verkrijgen is. Ondanks dat deze racestoel verschillende multifunctionele opties heeft, is de Challenge erg stabiel om je stuurkunsten als gamer onder controle te houden. Laten we een kat een kat noemen, maar Playseat maakt enkel maar kwaliteitsvolle cockpits voor Playstation gamers. Zowel om te vliegen als om te racen. Challenge is daar een schoolvoorbeeld van. De gebruikte materialen zijn uiterst minitieus gekozen zoals onder andere de overbekende Alcantara bekleding, die trouwens ook in de echte bolides wordt gebruikt. Playseat Challenge beschikt over een letterlijk en figuurlijk ijzersterk frame. Dit garandeert de duurzaamheid van de racesimulator.

De meest opvallende kenmerken

 • De Challenge onderscheidt zich door het unieke vouwsysteem
 • De cockpit heeft een realistisch uitziende look
 • Het is handig en makkelijk verstelbaar
 • Het gebruik van hoogwaardig materiaal
 • Het is absoluut compatibel voor alle pedalen en sturen die op de markt zijn zoals Logitech, Fanatec en Thrustmaster
 • Challenge werkt met PlayStation 2, 3 en 4; X Box 360, X Box One, X Box, Mac, PC, Wii U en Wii
 • In een paar seconden volledig opgezet
 • Het schoonmaken gebeurt heel makkelijk en eenvoudig

Praktische beschrijving 

 • Grootte (Lengte x Breedte – Hoogte): 136 x 54 x 96 centimeter
 • Het gewicht: 9 kilogram
 • De meest aanbevolen lengte van de gamers: 120 – 220 centimeter
 • Gewicht van de gamer: Minimum 20 kilogram – maximum 122 kilogram

PS4 Playseat: Playseat Evolution Zwart

Algemene omschrijving

Je amuseren met gamen vanaf de luie zetel of zitbank is uiteraard een leuk tijdverdrijf en hobby, maar het geeft toch niet hetzelfde bevredigend gevoel dat je hebt als je vanuit de cockpit van een nagebootste bolide de snelste auto’s van de wereld beheerst. Om die reden werd de Playstation Evolution Zwart boven de doopvont gehouden. Deze uitvoering van Playseat werd ontworpen met de ruggensteun en feedback van professionele piloten die vanuit hun ervaring een racestoel hielpen ontwikkelen die de realiteit het beste benadert. De basisgedachte is dat de racestoel aan de kwaliteitseisen moet voldoen van een echte racestoel. Vanuit deze invalshoek werd de Playseat Evolution voor PS4 in het leven geroepen. Het is compatibel aan de stuurwielen en pedalen die momenteel op de markt circuleren zoals Thrustmaster, Fanatec en Logitech. De speciale zilveren aangebrachte coating moet voorkomen dat het framewerk wordt beschermd en beschadigd. De bekleding, bestaande uit kwaliteitsvol zwart kunstleder, voelt niet alleen duurzaam aan maar ook heel aangenaam. Het is voldoende comfortabel om uren te racen. De racestoel is heel makkelijk aan te passen voor alle formaten van spelers zodat je samen met familie of gamers uit je kennissenkring kan gamen. Via het gepatenteerde vouwsysteem neemt de Playseat Evolution Zwart nauwelijks ruimte in beslag om op te bergen.

De meest opvallende kenmerken

 • Deze racestoel werd in samenspraak met professionele piloten ontworpen
 • De bekleding bestaat uit kunstleder met hoogwaardig materiaal
 • Het is absoluut compatibel voor alle pedalen en sturen die op de markt voorhanden zijn zoals Logitech, Fanatec en Thrustmaster
 • Challenge werkt met alle consoles. Van PlayStation 2, 3 en Playstation 4; X Box 360, X Box One, X Box, Mac, PC, Wii U tot Wii
 • Geschikt voor Mac en PC’s
 • Heel makkelijk op te bouwen zonder veel poespas
 • Een mooie plaats is voorzien voor je gaming headset
 • Het vouwsysteem, dat gepatenteerd is, kan heel makkelijk worden opgeborgen zonder al te veel plaats in te nemen

Praktische beschrijving

 • Grootte (Lengte x Breedte – Hoogte): 130 x 50 x 98 centimeter
 • Gewicht stoel: 19,8 kilogram
 • De meest aanbevolen lengte van de gamers: 120 – 220 centimeter
 • Gewicht van de gamer: Minimum 20 kilogram – maximum 122 kilogram

Playseat PS4: Playseat Evolution Wit

Algemene omschrijving

De Playseat Evolution Wit is één van de beste playseats die momenteel op de markt zijn. De naam zegt het al. Wie van leuk wit design houdt maakt met deze Playseat Evolution Wit een uitstekende keuze. Net zoals andere racestoelen van Playseat werd de racestoel ontwikkeld in samenwerking met verschillende gerenommeerde F1 piloten zoals Max Verstappen. De realistische aanpak geeft het aparte gevoel dat je in een echte cockpit zit. Op vlak van compatibiliteit hoef je je geen zorgen te maken bij de aankoop. Fanatec, Logitech of Thrustmaster vormen geen geheim. De speciaal aangebrachte coating, die uit een zilveren kleur bestaat, beschermt tegen slijtage en mogelijke beschadigingen. De voorziene kwaliteitsvolle witte lederen bekleding is heel duurzaam en zit heel comfortabel. Opvallend pluspunt is dat de racestoel een vouwsysteem heeft met patent. Tijdens de dode uren kan je de stoel makkelijk aan de kant schuiven of opbergen.

De meest opvallende kenmerken

 • Deze racestoel werd in onderling overleg met professionele piloten uitgetest en ontworpen
 • De bekleding bestaat uit wit kunstleder met hoogwaardig materiaal. Wie van design houdt, zit duidelijk goed met deze racestoel
 • Het is absoluut compatibel voor alle pedalen en sturen die op de markt zijn zoals Logitech, Fanatec en Thrustmaster
 • De Playseat Evolution Wit werkt met alle consoles. Van PlayStation 2, 3 en 4; X Box 360, X Box One, X Box, Mac, PC, Wii U tot Wii
 • Je kan gamen op een Mac en PC
 • Stabiliteit is één van de positieve kenmerken, samen met de hoogwaardige kwaliteit
 • Het vouwsysteem, dat gepatenteerd is, kan je overal verplaatsen. De opbouw ervan is kinderspel

Praktische beschrijving

 • Grootte (Lengte x Breedte – Hoogte): 130 x 50 x 98 centimeter
 • Gewicht stoel: 19,8 kilogram
 • De meest aanbevolen lengte van de gamers: 120 – 220 centimeter
 • Gewicht van de gamer: Minimum 20 kilogram – maximum 122 kilogram