simracing setupHeb je er altijd al van gedroomd om helemaal je eigen simracing setup te maken? Wij delen hier een aantal tips waarmee je dit zo goedkoop mogelijk kan doen! Simracen is in de afgelopen periode behoorlijk populair geworden.

Dit is mede te danken omdat bekende formule 1 coureurs, zoals Verstappen en Leclerc, zich hierop hebben gestort. Wil je ook graag virtueel autoracen maar heb je niet de middelen om een kant-en-klare racing setup aan te schaffen? Dan maak je er toch gewoon zelf eentje voor thuis? Je kan het echt zo duur maken als je zelf wilt. Maar toch, ook als je minder geld te besteden hebt kan je al heel ver komen.

Race simulator kopen of zelf maken?

Een beetje een goede race simulator is vrij prijzig. Dit kost je zo een paar duizend euro of meer! Als je veel geld wilt besparen dan kan je het beste er eentje zelf bouwen. Je hebt dan in ieder geval een console nodig, een stuur, een beeldscherm, pedalen, een stellage waar je alles op bouwt en een goede stoel. Een zelfbouw-simulator bouwen is echt niet zo lastig als het lijkt.

Over simracen

Dat simracen, zoals virtueel racen wordt genoemd, enorm populair is dat merken ze wel bij webwinkels. Zo zijn de racesturen niet aan te slepen en de servers voor bekendere online racegames zitten behoorlijk vol. Als simracer heb je het gevoel alsof je echt zelf op de baan zit. Maar met een zelfgebouwde simracing setup voor thuis wordt dat idee gewekt. Hieronder geven we je een aantal tips waarmee je flink veel geld kan bezuinigen op een setup.

Console

Voordat je begint met simracen is het handig om na te gaan wat je budget is. Een console aanschaffen is het meest prijzig en hierop kan je dan ook al gauw veel geld besparen. Om op een goed niveau te beginnen met simracen heb je eigenlijk twee keuzes. Je kan kiezen voor een pc (dit is de meest goedkope manier) of je schaft een console aan (Playstation of Xbox). Met een pc zijn de prestaties meestal beter. En je hebt zelf in de hand hoeveel geld je uitgeeft aan de onderdelen. Op de pc draaien bovendien ook professionele (!) simrace games. iRacing is een voorbeeld van een echte simracing game.

Stuurtje

De vraag is: heb je een stuur nodig zodat je kan simracen? Nee, in principe niet en hierop kan je dus ook besparen aangezien racesturen redelijk prijzig zijn in vergelijking met bijvoorbeeld een controller. Wil je echter een echte racebeleving ervaren? Dan is het aanschaffen van een stuurtje wel een aanrader. En dan hoef je echt niet de duurste racestuur te kopen. Zo is de Logitech G29 volgens kenners een prima stuur en niet duur! En bedenk ook dat je met een dure stuur echt niet opeens harder gaat rijden… Voor pak en beet 200 euro heb je al een mooie instapstuur mét motorische feedback.

Hori
Mario Kart Racestuur Pro Mini - Officieel Gelicenseerd - Nintendo Switch
54,99
Hori
Racing Wheel APEX - Official Licensed Gaming Stuurwiel - PS5/PS4/PC
106,99
Logitech G
29 Driving Force Racestuur en Pedalen voor PlayStation 5, PlayStation 4 & PC
250,00
Subsonic
Superdrive SV450 game stuur - Race Stuur - Switch, PS4, Xbox One / X/S & PC
79,95
Subsonic
Superdrive GS550 game stuur - Race Stuur - PS4, Xbox One / X/S & PC
95,00

Racepedalen

Je kan natuurlijk de racepedalen los aanschaffen indien je met een controller racet. Maar je bent misschien nog wel goedkoper uit als je een stuur met racepedalen aanschaft. Zo zijn bij de sturen Thrustmaster T150 (geschikt voor pc) en TMX pedalen inbegrepen.

Een standaard voor simracing zelf maken

Een standaard waarop je het stuur, pedalen en het scherm bevestigd kan je zelf in elkaar knutselen. Een standaard behoort echt tot de standaard basisuitrusting. Het is zonder een standaard lastig zo niet onmogelijk om al deze zaken goed te positioneren. Een goedkope standaard kopen behoort ook tot de mogelijkheden. De Next Level Racing Wheel Stand is een prima standaard en vrij goedkoop.

Simrace games

Kan je op de games ook bezuinigen? Dat wordt iets lastiger. Uiteindelijk wil je natuurlijk de beste racebeleving in huis halen. Eventueel schaf je een oudere game aan. Deze zijn voor maar een paar euro ook tweedehands te koop. We raden je dan Forza Motorsport 7 aan.

Microsoft
Forza Motorsport 7 - Standard Edition - Xbox One
55,00
Microsoft
Forza Motorsport 7 Standaard Engels, Frans Xbox One
Microsoft
Forza Motorsport 7 - EN/AR - Xbox One
43,00
Microsoft
Forza Motorsport 7, Xbox One video-game Basis
43,00
Previous Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *